Gyrokinesis og Fysio Pilates

GYROKINESIS og Fysio Pilates

Gyrokinesis og Fysio Pilates er et 5 timers kurs med fysioterapeut Irem. Kurset kombinerer Fysio Pilates og gyrokinesis som blandt annet inneholder tredimensjonale, rytmiske, sirkulære og flytende bevegelser. Øvelsene ligner på svømning, dans, yoga, kampsport og tai chi. Fokuset er på ryggraden, men hele kroppen er alltid aktiv.

Ved hjelp av denne metoden jobber man seg systematisk og skånsomt gjennom alle ledd og muskler i rytmiske og bølgende øvelser. Bevegelsene stimulerer kroppens indre organer, og forskjellige korresponderende pustemønstre er integrert. Det er flyt i bevegelsene, stillingene holdes ikke over lengre tid og man unngår unødvendige spenninger. I stedet blir de forskjellige stillingene smidig og harmonisk forbundet ved hjelp av pusten, og øvelsene virker og føles mer som en dans enn som tradisjonell yoga.

Gyrokinesis kan trenes på forskjellige nivåer. De mer avanserte klassene har i tillegg utholdenhetstrening for de som er vant til større anstrengelser. Alle klassene omfatter øvelser i sittende, liggende og stående stilling. Øvelsene utføres uten andre hjelpemidler enn stol og matte, slik at de også kan gjøres individuelt hjemme og på jobb når man trenger et avbrekk fra ensidige og belastende arbeidsstillinger

Du er velkommen til å svømme /bade før eller etter kurset. Du har tilgang til sjø, bassenget og badstue som er inkludert i kurset.

Irem Öztürk er en fysioterapeut, kurs-/foredragsholder og daglig leder i Scenekunstklinikken og Fysio Fix Bergen. Hun har erfaring innen rehabilitering og gruppetrening både fra sykehus og privatklinikk. Nå jobber hun i Fysio Fix Bergen som fysioterapeut der hun jobber med behandling og forebygging av muskel og skjelettplager. Hun er også fysio-pilates, Gyrotonic og Gyrokinesis instruktør. I tillegg er hun danser og underviser argentinsk tango, hun og partneren hennes konkurrerer internasjonale tango konkurranser i Europa og VM i Buenos Aires og representerer Norge.